پمپ ,وکیوم ,بلوئر, خلاء ,دیافراگمی, روتاری ,روتاری وین ,رینگ آبی ,روتس ,روتاری خشک ,روتاری روغنی پمپ وکیوم ,ساید چنل ,رینگ مایع ,دیفیوژن ,توربو ,فشارسنج ,روغن خلاء ,روغن وکیوم ,روغن دیفیوژن
پمپهای رینگ مایع(liquid ring)
اساس کار این پمپها بر پایه گردش پروانه ای درون سیلندر ای است که با کمک خروج از مرکزی که محور اصلی این پروانه نسبت به محور سیلندر دارد در هنگام چرخش رینگی از آب ساخته شده که لبه های پروانه در این رینگ فرو رفته و بیرون می آیند. با فرایند فضای میان پروانه ها از مایع پر و خالی شده و در هنگام خالی شدن همچون پیستونی که از سیلندر بیرون کشیده میشود هوا را از کانال ورودی پمپ مکیده و در هنگامی که پس از ۱۸۰ درجه چرخش به جایی می رسد که آغاز به پر شدن از مایع میکند همچون پیستونی که به سیلندر فرو میرود هوارا به کانال دمش و برون ریز پمپ می دمد.
کارخانه های سازنده گوناگون با انجام دگرگونی هایی در هندسه کانالها و پره های این پمپها آنها را برای فرایندهایی همچون آبگیری از خمیر کاغذ یا پالایش روغن ویژه سازی میکنند اما همه آنها در روش کار یکسان هستند.
از دیگر کاراییهای این دست از پمپهای وکیوم ساختن چگالنده های هوا(کمپرسور) از آنها است که کاربرد بالایی در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی داند.
بازه فشاری که پمپهای رینگ مایع در مکش فراهم میکنند از فشار محیط تا ۵ میلیبار می باشد که بسته به اینکه پمپها دارای دو بخش مکش پشت هم باشند(دو استیج) و یا در سمت دمش سوپاپ دار باشند و همچنین از چه مایعی برای کار بهره بگیرند (آب یا روغنهای با فشار بخار پایین) این فشار مکش میتواند تا ۵ میلیبار پایین بیاید.
از آنجا که بیشتر از آب برای انجام فرایند در این پمپها بهره گرفته میشود در بازار به پمپهای رینگ آبی نیز شناخته می شوند.